Vyhledat
  • Pavel Vondráček

Svatomartinská husička

Krásného Svatého Martina 😊. I po Martinovi si jezděte k nám pro sladká a šťavnatá jablíčka.

Recept na husičku: Večer před pečením husu osolte, opepřete, okmínujte, posypte hrstkou čerstvého tymiánu a podlijte dobrými 300 ml červeného vína, nechte marinovat. Ráno vycpěte husičku malými červenými jablíčky a naklaďte je i kolem (ideálně Bohemií v kombinaci s Rubinolou) a dvěma celými stroužky česneku. Podlijte horkou vodou a dejte péci přikryté alobalem první půl hodiny na 200 st.C, poté snižte na 170 a pečte 1,5h prsy dolů,poté otočte a další 1,5h nahoru. V závěrečné půl hodině pomažte 3 lž. květového medu a dejte do trouby bez alobalu na horkovzdušný gril dozlatova dopéci na 170 stupňů. Podávejte s červeným zelím okořeněným skořicí a mletým zázvorem a s houskovými knedlíky #🍎 Dobrou chuť!



19 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše