top of page

Svatomartinská husička

  • Pavel Vondráček
  • 11. 11. 2021
  • Minut čtení: 1

Krásného Svatého Martina 😊. I po Martinovi si jezděte k nám pro sladká a šťavnatá jablíčka.

Recept na husičku: Večer před pečením husu osolte, opepřete, okmínujte, posypte hrstkou čerstvého tymiánu a podlijte dobrými 300 ml červeného vína, nechte marinovat. Ráno vycpěte husičku malými červenými jablíčky a naklaďte je i kolem (ideálně Bohemií v kombinaci s Rubinolou) a dvěma celými stroužky česneku. Podlijte horkou vodou a dejte péci přikryté alobalem první půl hodiny na 200 st.C, poté snižte na 170 a pečte 1,5h prsy dolů,poté otočte a další 1,5h nahoru. V závěrečné půl hodině pomažte 3 lž. květového medu a dejte do trouby bez alobalu na horkovzdušný gril dozlatova dopéci na 170 stupňů. Podávejte s červeným zelím okořeněným skořicí a mletým zázvorem a s houskovými knedlíky #🍎 Dobrou chuť!



 
 
 

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Jarní mrazy

Prodej letního ovoce z důvodu jarních mrazů neprobíhá.

 
 
 

Comments


Ing. Pavel Vondráček

Tel: 604 552 170

Ilustrace: Mgr. Eliška Hesslerová

© 2024 Ovocnářství Drahoraz od sv. Petra a Pavla

bottom of page